Legimus

Alla har rätt att läsa och för dig som har en läsnedsättning finns talböcker. 

Du som har en läsnedsättning får låna inlästa talböcker utan kostnad. En talbok kan vara en speciell mp3-skiva eller en nedladdad fil som du spelar upp i din dator, surfplatta eller mobil.

Att ha en läsnedsättning betyder att man har svårt att läsa tryckt text. Det kan till exempel bero på att man har dyslexi, ADHD, eller en synnedsättning.

Om du själv vill ladda ner och lyssna genom din dator, läsplatta eller mobil registrerar du dig som nedladdare. Då får du tillgång till Legimus som är ett stort digitalt bibliotek.

Du som är myndig registrerar dig genom att ta med legitimation och kommer in till oss på bibliotekets expedition. Om du inte har fyllt 18 år än får du en blankett av oss här på biblioteket som du  tar med dig hem och ber din vårdnadshavare att skriva på. När du kommer tillbaka till biblioteket med din vårdnadshavares uppgifter och namnteckning kan vi hjälpa dig att skapa ett konto. Du behöver inget intyg om läsnedsättning.

Vi hjälper dig gärna att komma igång med tekniken.

Har du redan registrerat dig som en användare via ett annat bibliotek? Kanske glömt inloggningsuppgifterna? Då hjälper vi dig att flytta över ditt konto till oss.

Här hittar du avtal/blankett för nedladdare under 18 år

Legimus hemsida - Här kan du få informationen om Legimus uppläst