Välkommen till vår nya webb!

Vi hoppas kunna inspirera dig till intressant läsning och nya kunskaper

Här kommer du att kunna hålla dig uppdaterad om vad som finns i vår katalog samt olika arrangemang som biblioteket anordnar. 

Nu kan du snabbt och enkelt ha koll på alla dina lån hos oss genom att logga in på
Mina sidor. För att logga in behöver du en pinkod. Om du inte har någon pinkod är du välkommen att kontakta oss på bibliotekets expedition så fixar vi en åt dig.

I sökfältet under den gröna menyraden kan du söka i vår katalog. Du behöver inte veta titel eller författare utan det räcker med ett sökord. T.ex. om du skriver fantasy i fältet dyker alla titlar upp  som är katalogiserade under ämnet fantasy. 

Mina sidor

I menyn Mina sidor hittar du din personliga låntagarinformation. Där kan du se dina lån och göra omlån, under förutsättning att lånen inte är försenade eller reserverade. Du kan också se dina reservationer och vilket könummer du har. Du kan också ta bort en reservation om du vill.  

Under Mina listor finns webbsidans förvalda listor: Läst, Jag vill läsa och Mina betyg. Motsvarande listrubriker finns vid varje titel när du söker i katalogen. Där kan du också skapa nya listor med andra rubriker. Om du vill spara något i en lista klickar du bara på den lista du vill använda. 

Mina skulder

Här på Högbergskolans gymnasiebibliotek har vi inga förseningsavgifter. Anledningen till att den rubriken finns med är för att vi använder oss av samma gränssnitt/mall som huvudbiblioteket har. Här på VBU kan du, med andra ord, bortse från denna rubrik. 

Däremot om du inte lämnar tillbaka - eller är oförsiktig med en bok, kan du bli återbetalningsskyldig.
Läs mer om det under huvudrubriken Använda biblioteket > låneregler.